info@diamag.bg

Нива на кръвната захар

Нива на кръвната захар

Няколко фактора могат да повишат нивото на кръвния захар:
‼Консумацията на продукти, богати на въглехидрати, може да повиши нивото на кръвния захар. Това включва сладки изделия, газирани напитки, бял хляб, бял ориз и картофи. Въглехидратите се разграждат в организма до глюкоза, която води до повишаване на нивото на кръвния захар.
‼Липсата на физическа активност може да доведе до повишаване на нивото на кръвния захар. Физическата активност помага на организма да усвоява глюкозата и да я използва като енергия. При липса на достатъчна активност нивото на кръвния захар може да остане повишено.
‼Стресът и емоционалното напрежение могат да повлияят на нивото на кръвния захар. При стрес организмът отделя хормони, които могат да доведат до повишаване на нивото на кръвния захар.
‼Лицата с диабет, които не контролират правилно приемането на инсулин или лекарства за намаляване на нивото на кръвния захар, могат да имат повишено ниво на кръвния захар. Неправилното хранене или грешното разпределение на въглехидратите също могат да повлияят на нивото на кръвния захар.
‼Някои заболявания, като хормонални разстройства, затлъстяване и други медицински състояния, могат да доведат до повишаване на нивото на кръвния захар.
Важно е да отбележим, че всеки организъм е индивидуален и влиянието на тези фактори може да варира от човек на човек.
Кошница0
Няма продукти
Продължи пазаруването
0