diamag.bg@gmail.com

Настройки на инсулиновата помпа Omnipod Dash

Настройки на инсулиновата помпа Omnipod Dash

Преди да започнете да използвате вашата нова инсулиновата помпа Omnipod Dash, е полезно да разберете някои ключови концепции и очаквания. Това ръководство ще дефинира ключови термини и ще предостави идеи и съвети.

Запознайте се с настройките на вашата инсулинова помпа

Базалната(ите) скорост(и) е дозата инсулин, която се доставя непрекъснато през целия ден, за да поддържа нивата на кръвната Ви захар на гладно (BG) в рамките на приемлив диапазон. Базалните нива се показват в единици на час (U/h).  Могат да се коригират през целия ден, за да отговорят на вашите специфични нужди от инсулин.

Калкулаторът на болус е функция, която може да предложи болус инсулин въз основа на вашата ГК и приема на въглехидрати (въглехидрати). Тези калкулатори също така вземат предвид предишни болуси, така че да не приемате твърде много инсулин!

Как се изчисляват параметрите на помпата?

Вашият доставчик на здравни услуги ще изчисли настройките на инсулиновата помпа. Въз основа на вашите текущи дози инсулин, нива на кръвна захар и тегло, както и други фактори като график и начин на живот.

Настройките на болус калкулатора включват:

Съотношението инсулин към въглехидрати (IC съотношение) е количеството въглехидрати (в грамове), покрити от една единица инсулин.

Корекционният фактор е стойност, която показва колко една единица инсулин ще понижи нивата Ви на ГК.

Вашето целево ниво на кръвната захар е идеалното число, на което бихте искали да бъде Вашата ГК

Продължителността на действие на инсулина(известен също като активен инсулин или инсулин на борда) е продължителността на времето, през което вашият инсулин остава активен и наличен в тялото ви след прилагане на болус.

Купете стартов комплект на нашия уебсайт 👉https://diamag.bg/product/start-paket-omnipod-dash-mmol/

Старт пакет Omnipod DASH включва:

– 1 кутия POD Omnipod DASH — 10 броя в опаковка
 Дистанционно управление PDM Omnipod DASH (Измерване: mmol)
 Батерия
– Зарядно устройство
 Силиконов кейс на PDM
 Чанта за пренасяне и съхранение на други полезни неща

 

 

 

 

Кошница0
Няма продукти
Продължи пазаруването
0
X